Acupunctuurpraktijk Ada Steenwinkel
Wat is acupunctuur
Indicaties
Electro acupunctuur
Schedel acupunctuur
Oor acupunctuur
Dry needling
Cuppen
Moxa
Overactieve blaas
overgang
Informatie
TCG
Yin en Yang
Specialisatie
Tai-chi
Informatie
Praktijk info
Behandeling
Route
Ada Steenwinkel
Informatie
Tarieven
Informatie
Vitamine B12
Dr. Tan
Weblinks

Acupunctuurpraktijk Láo Gõng

praktijk van Ada Steenwinkel

SPECIALISATIE


Stress, overspannen, burnout en depressie.


Als ervaringsdeskundige weet ik maar al te goed wat het is om een burnout te hebben.

Jaren geleden is het ook mij overkomen en na een lange weg ben ik er uiteindelijk uitgekomen.

Door deze negatieve ervaring (kennelijk was deze negatieve ervaring nodig om mij te brengen naar waar en wie ik nu ben) ben ik mij gaan verdiepen en scholen in het fenomeen burnout.

Ik heb dat gedaan via nascholingscursussen gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde.


De grootse oorzaak van ziekte volgens de TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) zijn onze negatieve emoties. Deze geven een verstoord evenwicht van organen en energie in ons lichaam waardoor wij lichamelijke en psychische klachten gaan krijgen. Uiteindelijk kan je ten gronde gaan aan je eigen emoties. Emoties horen bij het leven, maar als een specifieke emotie (bijvoorbeeld verdriet) te veel en te lang aanwezig is zal dit uiteindelijk resulteren in lichamelijke en psychische klachten.


Een andere benadering:

Midden in onze hersenen bevindt zich ons emotionele brein, ook wel het limbisch stelsel genoemd. Dit brein controleert alles van zowel ons psychologisch welbevinden als de fysiologie van ons lichaam zoals o.a. de hartfunctie, de bloeddruk, de hormonen, de spijsvertering en zelfs ons immuunstelsel.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Acupunctuur in staat is de gebieden van het emotionele brein die verantwoordelijk zijn voor gevoelens van pijn en angst uit te schakelen.

Verder toont dit onderzoek aan dat het mogelijk is om via Acupunctuur de afscheiding van neurotransmitters te activeren. Neurotransmitters zijn chemische stoffen die een rol spelen bij de impulsoverdracht van o.a. het autonome en centrale zenuwstelsel. Bijvoorbeeld Serotonine is een neurotransmitter waarvan men vermoedt dat bij een tekort hiervan depressies kunnen ontstaan.
Endorfine is ook een neurotransmitter die ook wel lichaams eigen morfine wordt genoemd, die dus instaat is de pijn uit te schakelen.

Massachussetts General Hospital, een van de belangrijkste centra waar men met de allermodernste technieken het functioneren van de hersenen in beeld kan brengen, laat zien hoe het emotionele brein rechtstreeks beïnvloed kan worden door Acupunctuur. Door bijvoorbeeld één enkel punt te stimuleren – gelegen op de rug van de hand – heeft een arts de plaatselijke verdoving van de banen van pijn en angst zichtbaar gemaakt via een foto van de hersenen.


Van de meest gebruikte medicijnen in de westerse landen is het merendeel gericht op de behandeling van klachten die rechtstreeks samenhangen met stress: antidepressiva, angstdempende middelen en slaapmiddelen, middelen tegen maagzuur en maagzweren, tegen verhoogde bloeddruk of tegen een te hoog cholesterolgehalte.

Het merendeel van deze medicijnen geeft vervelende bijwerkingen.

Stress, overspannen, burnout en depressie zijn goed te behandelen met Acupunctuur zonder vervelende bijwerkingen.


Somberheid, verlies van het gevoel van eigenwaarde, schuldgevoelens, gebrek aan levensvreugde zijn geestelijke symptomen van een lichamelijk probleem. De emotionele en lichamelijke verschijnselen zijn twee aspecten van een onderliggend verstoord evenwicht in het doorstromen van de energie, Qi.

Privacybeleid    -    © Praktijk Acupunctuur Ada Steenwinkel 2000 - 2024   -    Disclaimer