Acupunctuurpraktijk Ada Steenwinkel
Wat is acupunctuur
Indicaties
Electro acupunctuur
Schedel acupunctuur
Oor acupunctuur
Dry needling
Cuppen
Moxa
Overactieve blaas
Informatie
TCG
Yin en Yang
Specialisatie
Tai-chi
Informatie
Praktijk info
Behandeling
Route
Ada Steenwinkel
Informatie
Tarieven
Informatie
Vitamine B12
Dr. Tan
Weblinks

Acupunctuurpraktijk Láo Gõng

praktijk van Ada Steenwinkel

YAMAMOTO NIEUWE SCHEDEL ACUPUNCTUUR

(AFGEKORT YNSA)


Er zijn verschillende vormen van acupunctuur gebaseerd op microsystemen.

Het principe van deze microsystemen berust op de opvatting dat in een dergelijk microsysteem organen en orgaansystemen van het hele lichaam gerepresenteerd zijn.

Ooracupunctuur is bijvoorbeeld zo’n vorm van een microsysteem. Behandeling geschiedt op basis van de reflexologie. Dit houdt in dat als er pijn of een ziekte in een lichaamsdeel heerst, er ook drukgevoeligheid in het oor ontstaat in het gebied dat dit lichaamsdeel representeert.

Om een voorbeeld te noemen; bij schouderpijn is het gebied van de schouder in het oor gevoeliger dan de directe omgeving. Wanneer in dit gebied een naaldje wordt gestoken, dan is er meestal direct binnen enkele seconden of minuten verlichting van de pijn waar te nemen.


Yamamoto Nieuwe Schedel Acupunctuur (YNSA) is ook een vorm van zo'n microsysteemacupunctuur. Deze vorm van acupunctuur is vooral geschikt bij het behandelen van chronische pijnsyndromen en neurologische aandoeningen.


Yamamoto is een Japanse arts die deze vorm van schedelacupunctuur heeft ontwikkeld.
Bij deze vorm van microsysteemacupunctuur gaat men ervan uit dat er op de hoofdhuid projecties bestaan van alle organen en ledematen.


YNSA is ook een goede methode om te gebruiken bij mensen die moeilijk op hun buik of rug kunnen liggen, of in een rolstoel zitten.


Ik heb de cursus YNSA gedaan bij IOCOB, stichting voor Innovatief Onderzoek van Complementaire Behandelwijzen, gegeven door David J. Kopsky, arts-acupuncturist en Prof. dr. Jan M. Keppel Hesselink, arts-acupuncturist.

Chinese schedelacupunctuur is o.a. meer voor stoornissen in de beweging als gevolg van een CVA zoals bijvoorbeeld een halfzijdige verlamming. Maar ook voor tremoren, tics en andere onwillekeurige bewegingen (moeite met stil staan/zitten), Parkinson e.d.
Ten aanzien van CVA, hoe eerder men met acupunctuur kan starten hoe beter het resultaat. De patiënt moet dan wel stabiel zijn d.w.z. dat er geen levensbedreigende situatie meer aanwezig mag zijn.

Privacybeleid    -    © Praktijk Acupunctuur Ada Steenwinkel 2000 - 2018   -    Disclaimer