Acupunctuurpraktijk Ada Steenwinkel
Wat is acupunctuur
Indicaties
Electro acupunctuur
Schedel acupunctuur
Oor acupunctuur
Dry needling
Cuppen
Moxa
Overactieve blaas
Informatie
TCG
Yin en Yang
Specialisatie
Tai-chi
Informatie
Praktijk info
Behandeling
Route
Ada Steenwinkel
Informatie
Tarieven
Informatie
Vitamine B12
Dr. Tan
Weblinks

Acupunctuurpraktijk Láo Gõng

praktijk van Ada Steenwinkel

OOR-ACUPUNCTUUR


Oor-acupunctuur is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur, ook wel auriculotherapie genoemd. De oorschelp is het reflexgebied van het centrale zenuwstelsel. Door acties (naaldjes) op de oorschelp is men in staat veranderingen in het functioneren van het centrale zenuwstelsel te induceren. Voor de behandeling wordt gebruik gemaakt van kleine naalden, verblijfsnaalden of korreltjes.

Oor-acupunctuur kan een behandeling ondersteunen. Werkt goed bij verslavingen, maar ook bij pijnklachten.


SiVAS-Auriculo

In 1967 ontdekte de Franse arts en ooracupuncturist Paul Nogier het Vasculair Autonoom Signaal, afgekort het VAS. Hij nam waar dat een lichte aanraking van een pathologisch punt op de oorschelp een voelbare verandering aan de polsslag van de patiënt veroorzaakte. Raakte hij de oorschelp op een andere plaats aan dan gebeurde er niets met de polsslag. Het VAS is dus een reproduceerbare vegetatieve reflex op aanraking of andere prikkels.

Met het VAS kan op verschillende niveaus een diagnose worden gesteld. Bovendien biedt het VAS de mogelijkheid tot het testen en controleren van geneesmiddelen of andere vormen van therapie. We spreken daarom van Subtiele interventies door middel van het Vasculair Autonoom Signaal: SiVAS.

Auriculo of ooracupunctuur is een van de meest recente ontwikkelingen binnen de acupunctuur. De Franse arts dr.Paul Nogier ontdekte in de jaren '50 van de vorige eeuw dat het prikkelen van bepaalde punten op de oorschelp bepaalde effecten teweegbracht. Hij legde daarmee de grondslag voor de moderne ooracupunctuur, een toepassing van acupunctuurprincipes op de oorschelp. In combinatie met het VAS biedt auriculo een doeltreffend diagnostisch en therapeutisch instrumentarium voor het stimuleren van genezingsprocessen, het bestrijden van pijn en het gericht onderzoeken en behandelen van allerlei regelsystemen van het lichaam en de geest.

Modeloor met

acupunctuurpunten

Oor met

verblijfsnaalden

Oor met

acupunctuurnaalden

Privacybeleid    -    © Praktijk Acupunctuur Ada Steenwinkel 2000 - 2024   -    Disclaimer