Acupunctuurpraktijk Ada Steenwinkel
Wat is acupunctuur
Indicaties
Electro acupunctuur
Schedel acupunctuur
Oor acupunctuur
Dry needling
Cuppen
Moxa
Overactieve blaas
Informatie
TCG
Yin en Yang
Specialisatie
Tai-chi
Informatie
Praktijk info
Behandeling
Route
Ada Steenwinkel
Informatie
Tarieven
Informatie
Vitamine B12
Dr. Tan
Weblinks

Acupunctuurpraktijk Láo Gõng

praktijk van Ada Steenwinkel

  

Dry needling


Steeds meer patiënten hebben helaas hun eerste kennismaking mat acupunctuurnaalden bij een (fysio-) therapeut die pijnlijke punten in spieren wel even meeneemt in de behandeling. Wellicht zonder dat men er als patiënt om gevraagd heeft of er op voorbereid was.

Men noemt de behandeling van pijnpunten ook wel triggerpuntacupunctuur, myofasciale behandeling of intramusculaire stimulatie (IMS).


Bij dry needling kan het gevoel erg intens zijn, vaak heftiger dan het naaldgevoel van "gewone" acupunctuur. Men kan ook zweterig worden of licht onwel, als de behandeling erg heftig is. Een pijnlijk en strak gevoel in de spier kan 1-2 dagen aanhouden.


Ah-shi punten


Pijnlijke punten in de spieren noemt men in de Chinese geneeskunde Ah-shi punten. Ah-shi betekent, vrij vertaald: "daar is het, daar doet het pijn!"  Veel fysiotherapie praktijken claimen een nieuwe behandel methode te hebben met dry needling, echter het behandelen van Ah-shi punten is een techniek die van oudsher tot het domein van de acupunctuur behoort en door acupuncturisten wordt toegepast. Niets nieuws aan dus!


Kennis van acupunctuur is een noodzaak wanneer dit soort technieken worden gebruikt bij pijn behandelingen. Een klassiek opgeleid acupuncturist kijkt niet alleen naar de pijnpunten, maar beoordeelt tevens uw algemene energie. Daardoor kan hij inschatten of een triggerpuntbehandeling of dry-needling verantwoord is. Zeker als uw energie niet optimaal is, kiest hij voor een zachtere techniek en ondersteuning van uw energie. Want het is niet de bedoeling dat u (tijdelijk) een pijnpunt kwijt bent, maar dat uw energie in het putje verdwenen is.


Voor de behandeling van pijnpunten met acupunctuurnaalden bent u bij een goed opgeleide acupuncturist aan het juiste adres. Zij doet dit op verantwoorde en veilige wijze en met oog voor meer dan die punten alleen.
  

Privacybeleid    -    © Praktijk Acupunctuur Ada Steenwinkel 2000 - 2024   -    Disclaimer